ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Η θεραπευτικές ιδιότητες της αφής είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια , πριν ακόμα διαδοθεί το μασάζ από την ανατολή στον δυτικό πολιτισμό. Η αναγωγή της μάλαξης σε επιστήμη θεμελιώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες, που υποστήριζαν ότι αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την πρόληψη τραυματισμών ( «κάλλιον το προλαμβάνειν η το θεραπεύειν» Ιπποκράτης 460 π.Χ.). ο Ιπποκράτης δίδαξε πρώτος τους χειρισμούς της μάλαξης , οι οποίοι δεν διαφέρουν και πολύ από τους σημερινούς.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

Η κατευναστική μάλαξη περιλαμβάνει ήρεμους απαλούς χειρισμούς (κυρίως θωπείες) που έχουν ως στόχο την χαλάρωση και την ευεξία του ατόμου.

Απομακρύνει το άγχος και προλαμβάνει πιθανούς μυοσκελετικούς τραυματισμούς.

Παράλληλα, απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες, όπως ντοπαμίνη και σεροτοτίνη, οι οποίες προκαλούν το αίσθημα της χαράς και της ευχαρίστησης.

Τέλος έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χαλαρωτική μάλαξη βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Το αθλητικό μασάζ αποτελείτε από δυνατούς χειρισμούς που έχουν ως σκοπό όχι μόνο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση τραυματισμών.

Αυξάνεται η ροή του αίματος, απομακρύνεται το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την άσκηση , ο μυς τρέφεται σωστά και χαλαρώνει.

Απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες αθλητές αλλά και σε άτομα που γυμνάζονται συστηματικά.

Μελέτες αναφέρουν πως η εβδομαδιαία αθλητική μάλαξη βελτιώνει την ελαστικότητα των μυών και βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

BACK & SHOULDERS MASSAGE

Μια από τις βασικότερες αιτίες ημικρανίας είναι οι μυϊκοί σπασμοί στους μύες του αυχένα και της πλάτης.

Το back & shoulders μασάζ επικεντρώνεται σε αυτήν την περιοχή ανακουφίζοντας πολύ τον ασθενή.

Λύνοντας τους μυϊκούς σπασμούς βελτιώνεται η αιμάτωση του εγκεφάλου, αυξάνεται η ελαστικότητα των μυών και καλυτερεύει η στάση σώματος του ασθενή.

ΜΑΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Μασάζ κεφαλής και προσώπου. Με πολύ απαλές, λεπτές κινήσεις ασκείται ελαφριά πίεση σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον αυχένα.Η εφαρμογή στο πρόσωπο βοηθά στη χαλάρωση των εντάσεων, στη λήψη περισσότερου οξυγόνου και στην έκκριση κολλαγόνου.

Ως αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας του αίματος, οι τοξίνες αποβάλλονται, το πρόσωπο αναζωογονείται, επιτυγχάνεται καλύτερη θρέψη του δέρματος κι επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης ιδιαίτερα στις ρυτίδες έκφρασης .

Η εφαρμογή στο κρανίο και στον αυχένα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, καθώς και σε όλα τα αισθητήρια όργανα (μάτια, αυτιά, μύτη, γλώσσα) που είναι τοποθετημένα σε αυτό.

Ο εγκέφαλος εξισορροπείται ενεργειακά κι επιτυγχάνεται βαθιά χαλάρωση, ξεκούραση των μυών , ενώ αυξάνεται η κινητικότητα στον αυχένα και στην ωμική ζώνη. Οι κινήσεις που εφαρμόζονται χαλαρώνουν τις μυϊκές εντάσεις προσφέροντας πολλά οφέλη για την υγεία του σώματος και του νου.

CLINICAL PILATES

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα στον χώρο της φυσικοθεραπείας, οδήγησαν στην δημιουργία της μεθόδου Clinical Pilates.Πρόκειται για την εξέλιξη και διαφοροποίηση της παραδοσιακής μεθόδου Pilates σύμφωνα με τις σύγχρονες γνώσεις γύρω από την εμβιομηχανική ανάλυση και σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης.Η μέθοδος clinical Pilates απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης ακόμα και σε περιπτώσεις όπου άλλα προγράμματα άσκησης δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Ο θεραπευτής προσαρμόζει το πρόγραμμα ασκήσεων στις ιδιαιτερότητες και ικανότητες του ασκούμενου συνεκτιμώντας όλες τις συνιστώσες της φύσης του προβλήματος του. Η αδυναμία των μυών του κορμού και ο φτωχός κινητικός έλεγχος σχετίζονται με προβλήματα όπως οι πόνοι στην μέση, την πλάτη, τον αυχένα καθώς και άλλες περιοχές του σώματος.

Η μέθοδος Clinical Pilates αποσκοπεί στην βελτίωση της δύναμης των εν τω βάθει σταθεροποιών μυών του κορμού, της ελαστικότητας, της στάσης του σώματος μας, της ισορροπίας καθώς και στην βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργιάς.

Βασίζεται και πλαισιώνεται πλήρως από ερευνητικά δεδομένα και απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης, με σκοπό την διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, καθώς και στον γενικό πληθυσμό με στόχο την πρόληψη και βελτίωση της μυοσκελετικής λειτουργιάς.